Jdi na obsah Jdi na menu

Mafia II

Žánr akční Platforma PC, Xbox360, PS3 Výrobce 2KCzech (PC)
Datum vydání svět 24. srpen 2010 (PC)
Datum vydání ČR 27. srpen 2010 (PC)

+      vynikající atmosféra, která nemá konkurenci

zábavné přestřelky a ježdění

hezká a na hw relativně nenáročná grafika

 

-  hratelnosti se nevyhnulo drobné zakolísání

    jedna slabší část příběhu

05.jpg

 

Když do nové Mafie investujete, chybu neuděláte. Škarohlídi jistě najdou věci, které jim budou vadit, chybět a tak podobně, ovšem běžný hráč si užije jednu z nejpropracovanějších a nejvíc atmosférických her poslední doby.







Hlavní hrdina s italskými kořeny Vito nemá jednoduchý život. Nejdřív vypomáhá své nové vlasti ve 2. světové válce, a když se vrátí, zjistí, že má jeho rodina dluhy. Brzy přichází na to, že práce v docích to nevyřeší.

 

České kořeny

MAFIA I vyprávěla příběh taxikáře Tommyho, kterého osud zavedl na dráhu organizovaného zločinu. Za titulem stálo české vývojářské studio Illusion Softworks.

"Líbí se nám, že skoro všechno, co jsme si na začátku řekli, že tam chceme, tam skutečně je," vzpomíná v dobových materiálech designér Daniel Vávra.

Počátkem roku 2008 koupila společnost Take 2 Illusion Softworks a přejmenovala ho na 2K Czech.







mafia2_1.jpg

Naštěstí má vykutáleného kamaráda Joea, díky němuž se dostane k podstatně lukrativnější práci. A právě tady začíná dlouhá cesta za slávou ve zločineckém světě. Ve městě jsou tři mafiánské rodiny, postupně přijdeme do styku s každou z nich.

Charaktery jsou příjemně propracované, a zatímco Joe reprezentuje výbušnost a lehkovážnost, Vito je jeho pravým opakem. Hlavní hrdina na mě po většinu času působil jako studený čumák. Se svým věčně vážným výrazem mnoho žertů netropí. Ale ani ostatní postavy nestojí stranou. Co se propracovanost osobností týče, odvedli autoři dobrou práci.

 

VÝBORNÁ HRA DOPORUČUJU !

 

 

mafia-2.jpg

 

 

 




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář